Over mij

Over mij

foto Hanneke Staal

Even voorstellen: ik ben Margreet van der Zee, of eigenlijk Margaretha. Een mooie naam. De betekenis van mijn naam in het Babylonisch is: Mâr galliti en betekent Dochter van de zee. Als dochter van Van der Zee een toepasselijke naam voor mijn yogahuis. In het Grieks is Margaretha (Margaritè) het woord voor parel. Een andere betekenis is Kind van het Licht, en dit zijn wij uiteindelijk allemaal.

Yoga volg ik al meer dan 25 jaar. Begonnen omdat ik een ‘lastige’ rug heb en nooit meer gestopt. Toen de Hatha-yogajuf haar plaats aan een Dru-yogajuf gaf, kreeg ik een andere yoga-ervaring. In de asana’s kwam een vloeiende opbouw en ik voelde de energie. Kreeg zo meer verbinding met het lichaam en alles erin en er omheen. Hierna wilde ik meer over deze Dru-ervaring weten.

In 2017 gestart met de Dru Yogaopleiding. Een cadeau voor mijzelf om zo te mogen ontdekken wat yoga allemaal voor je kan betekenen! Als enthousiaste yogadocent heb ik meteen de Dru Meditatieopleiding erna gedaan. Dit brengt naast het leren mediteren ook veel meer verdieping in de yogalessen. Verder blijf ik me verder verdiepen op het gebied van de kosha’s, adem en specialisaties in de yoga voor bijvoorbeeld mensen met Parkinson en in Yin.

Yoga en meditatie is mijn passie. Ik geef Dru yogalessen en meditatielessen aan huis op de Westerich 5 in Molkwerum. Een mooi groene plek die ik graag met je wil delen.